logo
18/04
17/04
2 ...

Два факультети Львівського медуніверситету увійшли до сотні найкращих за рейтингом Forbes

15-04-2021 17:471393

Два факультети Львівського медуніверситету увійшли до сотні найкращих за рейтингом Forbes

Медіа-компанія Forbes Україна вперше оприлюднила рейтинг 100 найкращих факультетів. Рейтинг, відповідно до освітніх напрямів, опубліковано у квітневому номері журналу Forbes. До списку увійшли 10 кращих факультетів за 10 освітніми напрямами: право, соціальні науки, гуманітарні науки, економіка, точні науки, природничі науки, медицина, комп’ютерні науки та IT, менеджмент, промисловість.

Про це повідомляє відділ комунікації та промоції Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Загалом у рейтингу фігурують 25 університетів із восьми міст України, у тому числі два – приватні. 90% найкращих факультетів розташовані в Києві, Львові та Харкові, 95% є частиною державних університетів.

Відповідно до результатів оцінювання, до рейтингу Forbes увійшли факультети чотирьох львівських вишів. Серед них – два факультети Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького  – медичний № 1 (декан – професор Вікторія Сергієнко) та стоматологічний (декан – професор Роман Огоновський). Серед медичних вишів України факультети нашої Alma Mater посідають топові місця з загальною оцінкою 76.

Нагадаємо, що на медичному факультеті № 1 Університету навчаються 1472 студенти, а на стоматологічному – 579.

Довідка. Оцінка найкращих факультетів України сформована з чотирьох складових:

  • Середній бал ЗНО (35%)

Максимальний бал за цим показником дістали факультети, на яких середній бал вступників за бюджетним замовленням склав 190 балів і вище, а на контрактній основі – 180 балів і вище. 0 балів відповідає середнім балам 150 і нижче на бюджет та 110 і нижче на контракт

  • Рейтинг університету (25%)

У цій графі враховані оцінки за міжнародними та національними рейтингами, кількість публікацій, кількість цитувань та індекс Гірша (показник наукової продуктивності та впливу).

  • Інфраструктура (15%)

У рамках цього показника оцінені місця розташування факультетів, стан їхніх будівель, матеріально технічна база та кампуси, а також декани факультетів (науковий ступінь, вчене звання, публічні повідомлення про недоброчесність)

  • Експертна оцінка (25%)

48 опитаних Forbes експертів визначили десятку найкращих факультетів у своїх сферах.

Детальніше: https://forbes.ua/ratings/reyting-fakultetiv-13042021-1356

Leopolis.news