В об‘єднаному Самбірському районі об‘єдналися федерації футболу і утворили Асоціацію

https://leopolis.news/post/40980/v-obednanomu-sambirskomu-rayoni-obednalysya-federaci-futbolu-i-utvoryly-asociaciyu

15/04/2021

На порядку денному було організаційне питання – з розрізнених районних федерацій футболу утворити об’єднану Асоціацію об’єднаного Самбірського району, повідомив кореспондент Leopolis.news. 

Знаковим цього заходу є те, що в установчих зборах взяли участь делегати від одинадцяти об’єднаних територіальних громад нинішньої Самбірщини. За словами голови райради Віталія Кімака, це ті представники ОТГ, які за останні роки своїм ентузіазмом і стараннями завжди на теренах міст, сіл і районів підтримували розвиток сільського спорт та футболу зокрема.

Наголошувалося, що децентралізація торкнулася різних сфер суспільного життя.  На її виклики відреагував і спорт. Так визріла потреба утворити єдиний координаційний центр для його подальшого розвитку, спільної організації із Самбірщиною, Старосамбірщиною і Турківщиною проведення чемпіонатів, розіграшів футбольних кубків до знаменних дат, турнірів серед молодіжних команд тощо.

Делегати установчих зборів переконані, що таке об’єднання в Асоціацію футболу великої Самбірщини стане новим якісним етапом у розвитку сільських та міських громад. Її головою обрали Руслана Хомина – голову Самбірської районної організації ВФСТ «Колос», одного з авторитетних постатей серед спортивної спільноти не лише на теренах 11 ОТГ, а Львівської області загалом.

Водночас обрано заступників голови районної Асоціації футболу. Ними стали Петро Мошуманський, Володимир Наливайко та Олег Мельник, які до того зарекомендували себе умілими організаторами розвитку цього виду спорту та досягли певних успіхів.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news