logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

У Моршині запускають пілотний проект з вакцинації населення від COVID-19

15-04-2021 21:28989

У Моршині запускають пілотний проект з вакцинації населення від COVID-19
Фото: ЛОДА

Завтра, 16 квітня, у Моршині реалізують пілотний проєкт Міністерства охорони здоров’я України – мешканців міста вакцинуватимуть від COVID-19.

 

Про це повідомляє департамент охорони здоров’я Львівської ОДА.  

У Моршині проживає 4239 осіб. Проєктом передбачено вакцинацію більшості населення,  що дасть можливість створити максимально безпечні умови і можливості перебування тут людей, які приїжджають для відновлення здоров’я.

«За вказівкою МОЗ в обласних державних адміністраціях активно наробляється алгоритм дій і програми постковідної реабілітації пацієнтів. Моршин є найбільшим курортним містом в нашій області, яке має можливості для організації відпочинку та реабілітації великої кількості людей. За ініціативою міського голови Руслана Ільницького Моршинська міська рада звернулася до уряду з пропозицією запустити пілотний проєкт з проведення позапланової колективної вакцинації від коронавірусу жителів і працівників санаторно- курортних закладів. Працівники Моршинської міської ради та КНП “Моршинська міська лікарня” проаналізували демографічні показники, стан захворюваності на COVID-19 та обсяги уже проведеної вакцинації і визначили, що масове вакцинування дасть можливість створити 70% імунного прошарку. Ми зі свого боку підтримали цей проєкт», - розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Як зазначив заступник директора Львівського обласного лабораторного центру з епідеміологічних питань Олег Когут, у першій партії вакцини "CoronaVac", яка надійшла для Львівщини, 2400 доз із 11 240 виділено для вакцинації жителів Моршина.

Для підготовки та проведення пілотного проєкту передбачене залучення двох бригад пункту щеплення КНП “Моршинська міська лікарня” та залучення виїзної мобільної бригади з вакцинації КНП “Стрийська ЦРЛ”.

Запис на вакцинацію усіх охочих проводиться через сімейних лікарів та на сайтах і Facebook-сторінках Моршинської міської ради та КНП “Моршинська міська лікарня”.

Серед охочих провакцинуватись - ПРАТ “Моршинський завод мінеральних вод  “Оскар”, КП “Зелене місто”, ПЖКГ, КП “Моршинтеплоенерго”, КНП “Моршинська міська лікарня”, санаторій “Моршинський”, Готель “Св.Шарбель”, ДП СКК “Моршинкурорт”, санаторій “Аркадія”, санаторій  “Мармуровий палац”, Готель  “Богдан”, інші невеликі заклади розміщення, ДНЗ №2 «Сонечко», НВК «СЗШ-ліцей», Школа мистецтв, Моршинська міська рада.

У департаменті охорони здоров’я Львівської ОДА зазначають, що реалізація цього пілотного проєкту дасть можливість вивчити та проаналізувати ефективність вакцинації населення від імунокерованих інфекцій в окремо взятому населеному пункті.

«Для жителів Моршина – це можливість позачергово вакцинуватися від небезпечної хвороби. Ніщо не зможе захистити нас від ковіду ефективніше, ніж щеплення»,  - зазначив Орест Чемерис.

Leopolis.news