АРМА обрало управителя «труби Медведчука»

https://leopolis.news/post/41038/arma-obralo-upravytelya-truby-medvedchuka

16/04/2021

 

Про це повідомляє пресслужба АРМА.

«Переможець повністю відповідав установленим критеріям відбору та запропонував найбільш вигідні економічні умови», – зазначили в АРМА.

З’ясувалося, що крім «Укртранснафти» у конкурсі брало участь «Прикарпатзахідтранс» – компанія, якій своєю ухвалою Вищий антикорсуд заборонив розпоряджатися даним активом.

«Окрім цього, АТ «Укртранснафта» має більшу матеріально-технічну базу та кількість кваліфікованих фахівців», – додали в агентстві.

Далі має бути здійснена оцінка активів та укладено договір між АРМА та «Укртранснафта». 

 

Трубопроводи «Самара-Західний напрямок» та «Грозний - Армавір - Трудова» були побудовані за часів Радянського Союзу і знаходилися у загальносоюзній власності. Після проголошення незалежності на підставі правонаступництва він мав перейти у власність держави Україна.

Проте посадові особи «дочки» російської компанії «Транснафтопродукт», «Прикарпатзахідтранс», трубопроводи у власність України не передали.

Станом на 1 листопада 1992 року вартість майна була оцінена у 8,18 млн дол. Протяжність нафтопродуктопроводів становить 1433 км.

Як відомо, 23 лютого Вищий антикорупційний суд на підставі доказів, зібраних спільно СБУ, НАБУ, САП та ОГП, наклав арешт на частину магістрального нафтопродуктопроводу «Самара - Західний напрямок», незаконне вибуття якого з державної власності правоохоронці розслідують у межах спільної слідчої групи.

Майно буде передано від комерційної структури до Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Раніше слідчі СБУ та детективи НАБУ виявили, що службовці ТОВ «ПрикарпатЗахідТранс» на підставі завідомо підроблених документів незаконно заволоділи державним майном, вартість якого становить понад 200 млн грн.

Нагадаємо, що на початку весни 2016 року російська «Транснафта» продала трубопровід «ПрикарпатЗахідтранс» швейцарській компанії International Trading Partners AG, серед контрагентів якої, за версією детективів НАБУ, є структури, що належать людям з оточення Віктора Медведчука. 

Словосполучення «труба Медведчука» набуло поширення на тлі того, як 19 лютого РНБО ухвалила рішення про санкції щодо цього політика і його дружини Оксани Марченко, а також інших пов'язаних з ним осіб.

Сам же Віктор Медведчук запевняє, що він та його родина не причетні до вказаного трубопроводу. 

Leopolis.news