У Львові погодили відновлення пасажу «Міколяша»

https://leopolis.news/post/41045/u-lvovi-pogodyly-vidnovlennya-pasaju-mikolyasha-

16/04/2021

Йдеться про нежитлові приміщення на вулиці Коперника,1, вони є пам’яткою архітектури, пише «Твоє місто».

Інвестор планує відтворити фрагмент втраченої будівлі пасажу «Міколяша» і пристосувати їх під магазини та офісні приміщення. Будівля матиме 3 поверхи з мансардою площею понад 820 м кв. 

Як зазначила під час засідання керуюча справами виконавчого комітету Львівської міської ради Наталія Алєксєєва, мешканцям роз’яснили, де і як відбуватиметься будівництво, бо вони хвилювались, що під час реконструкції постраждають прилеглі будівлі і дворик між будинками.

Відновити частину критого проходу між вулицями Коперника та Вороного – Пасаж Міколяша – планують уже понад 10 років. Історично в цій будівлі розташовувались ресторани, магазини та аптека відомого чеського підприємця Петра Міколяша.

Містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкта будівництва на реставрацію отримало дочірнє підприємство «Албіс Компані» товариства з обмеженою відповідальністю «Діаніум Трейдінг Ко. Лімітед» (Республіка Кіпр). У компанії зазначають, що проєкт розробили на основі архівних матеріалів.

Стан будівлі зараз:

Ось що планується:

За даними системи УouСontrol кінцевими бенефіціарними власниками компанії є львів’яни Іонові Леся та Андрій. Основна діяльність підприємства «Албіс Компані» товариства з обмеженою відповідальністю «Діаніум Трейдінг Ко. Лімітед» – це діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування.

Leopolis.news