logo
18/04
17/04
15/04
14/04
13/04
12/04
2 ...

РФ відповіла на санкції США: також висилає 10 дипломатів

16-04-2021 21:475030

РФ відповіла на санкції США: також висилає 10 дипломатів

Москва висилає десятьох американських дипломатів, а послу США в Росії Джону Саллівану рекомендовано «повернутися до Вашингтона для консультацій».

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров повідомив, повідомляє «Радіо Свобода».

«Десять дипломатів були включені (американською владою) в список, який нам був переданий, з проханням, щоб вони виїхали з США. Ми відповімо на цей захід дзеркально. Запропонуємо теж десятьом дипломатам США в Росії покинути нашу країну», – сказав Лавров.

Він додав, що також буде опублікований «список із восьми чиновників, які представляють керівні структури вашингтонської адміністрації», і вони також будуть включені в список санкцій.

За словами Лаврова, Москва запускає процедуру, «яка зупинить практику найму американськими диппредставництвами в країні громадян Росії і третіх країн». За його словами, Росія зупинить «безлімітні поїздки співробітників Держдепу та інших відомств США в короткострокові відрядження для роботи в американських диппредставництвах в Російській Федерації».

«Запропонуємо тут встановити паритет, щоб щорічно, скажімо, по 10 таких співробітників могли приїжджати з Росії в США і з США – до Росії», – сказав Лавров.

Як повідомляли, напередодні США оголосили про розширення санкцій проти Росії. Міністерство фінансів США включило до списку санкцій першого заступника голови адміністрації президента Росії Олексія Громова, а також осіб і компанії, пов’язані з бізнесменом Євгеном Пригожиним. Всього 32 фізичних та юридичних осіб. З США також вирішили вислати 10 російських дипломатів, які працювали в консульстві у Вашингтоні.

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що відповідь буде «невідворотною».

Leopolis.news