На фоні коронавірусу на Львівщині збільшилась кількість серцево-судинних захворювань

https://leopolis.news/post/41077/na-foni-koronavirusu-na-lvivshchyni-zbilshylas-kilkist-sercevo-sudynnyh-zahvoryuvan

17/04/2021

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Як розповіла заступниця директора з інформаційно-аналітичної роботи Львівського обласного регіонального лікувально-діагностичного кардіологічного центру Тетяна Тарасова, зокрема, останнім часом  спостерігається збільшення кількості міокардитів, аритмій, тромбоемболії, які виникають як на фоні коронавірусу, так  вже і після перенесеної інфекції.

Медики закликають людей відповідально ставитися до свого здоров’я, адже чимало пацієнтів звертаються вже на запущенах стадіях захворювання, в цьому випадку надавати допомогу вже значно важче.

Львівський обласний клінічний кардіологічний центр внесений до переліку установ, які можуть надавати допомогу пацієнтам з ковід. Наразі медзаклад на етапі контрактування.

«Наразі ми ще не законтрактовані з НСЗУ, працюємо як Кардіоцентр. Але якщо ситуація  погіршуватиметься, також почнемо приймати пацієнтів з ковід»,-  пояснила Тетяна Тарасова.

Так, у випадку прийому ковідних пацієнтів, медазаклад розмежуватиме усіх, хто поступатиме.

«Оскільки серцево-судинні захворювання нікуди не діваються, у нас буде розмежування потоків. В терапевтичний корпус будуть поступати пацієнти з коронавірусом, у хірургічний новий корпус – пацієнти без ковіду. Для них буде виділено окремий вхід, окремий заїзд швидкої, окрема операційна, де буде надаватись допомога пацієнтам з гострим інфарктом міокарда. Також в нас є друга операційна, де ми зможемо надавати допомогу інфікованим пацієнтам. Також в нас продовжує працювати поліклініка. Ми стараємось працювати в складних умовах, щоб надати допомогу всім нашим пацієнтам»,- зазначила медик.

Нагадаємо, що Львівський обласний регіональний лікувально-діагностичний кардіологічний центр надає допомогу пацієнтам із захворюванням серцево-судинної системи.

Leopolis.news