logo
25/04
24/04
2 ...

У Львові висадили першу алею чорних тополь у межах акції «Озеленення планети»

19-04-2021 16:081096

У Львові висадили першу алею чорних тополь у межах акції «Озеленення планети»
Фото: Львівської міської ради

У суботу, 17 квітня, відбулась висадка дерев у рамках глобального екологічного проєкту «Озеленення планети». Зокрема, дерева висаджували на двох локаціях: на Сихові, біля Церкви Різдва Пресвятої Богородиці вздовж трамвайної колії (17 італійських тополь) та біля Галицького ринку (сріблястий клен).

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«А пам’яттю про сьогоднішній день стане перша у Львові алея чорних тополь «Італіка»! Завдяки ГО «Добро.Дій» і, звісно, ще великій кількості людей, чиї сили і гроші згуртувала висадка дерев у Львівській області з глобальною ініціативою «Озеленення планети», у Львові стало на 18 дерев більше», - розповіла керівниця управління екології та природних ресурсів Олександра Сладкова.

Також до акції з озеленення долучилась мережа АТБ, яка сьогодні висадить 4 дерева, і мешканці, які планують сьогодні висадити 9 дерев, куплених приватним коштом.

Нагадаємо, місією ініціативи на наступні 3 роки є висадка 100 млн дерев по всій планеті і поширення цієї теми серед усіх верств населення, аби змінити екосвідомість людей для шанобливого ставлення до природи. Так, ініціаторами проєкту «Озеленення планети» є найбільший діловий клуб, який об'єднує лідерів українського бізнесу CEO Club Ukraine, засновником якого є Сергій Гайдачук та Національний проєкт Книга Рекордів України, генеральним директором якого є Анна Крисюк.

У проекті «Озеленення планети» задіяні усі області країни. Глобальний екологічний проект «Озеленення планети» підтримують Львівська міська та обласна рада.

Минулого року в межах глобального екологічного проєкту «Озеленення України» та Акції «1 000 000 дерев за 24 години», яка проходила 17 жовтня, було висаджено 1 831 333 дерев, в тому числі в Львівській області - 212 тисяч. Кількість видів дерев — 33. Також у знак солідарності до екопроєкту та України у 10 країнах світу було висаджено 115 дерев. Участь в акції взяли понад 50 000 учасників. Відповідно, було встановлено рекорд України, а результати внесено в Книгу рекордів України.

Leopolis.news