logo
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
2 ...

«Поки це лише слова»: у Держдепі США відреагували на відведення військ РФ від кордонів України

23-04-2021 18:354604

«Поки це лише слова»: у Держдепі США відреагували на відведення військ РФ від кордонів України
Фото: dw.com

Вашингтон «дуже уважно стежитиме» за ситуацію на російсько-українському кордоні і після того, як у міністерстві оборони РФ заявили про початок відведення військ, передислокованих до кордонів з Україною та анексованого Криму. 

Про це ввечері у четвер, 22 квітня, заявив речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає DW.

При цьому він зазначив, що Сполучені Штати, які раніше закликали Росію припинити ескалацію напруженості на кордоні з Україною, добре знають про плани відведення військ, але чекають, допоки це насправді відбудеться.

«Ми почули слова. Я думаю, що ми спостерігатимемо за діями, - пояснив Прайс, цитує інформагенція Reuters. - Наскільки ми знаємо, це поки залишається оголошенням. Ось чому ми продовжуватимемо стежити дуже уважно».

Нагадаємо, 22 квітня міністр оборони Росії Сергій Шойгу доручив з 23 квітня почати відводити російські війська, які передислокували до кордонів з Україною і до анексованого РФ Криму. Він наказав до 1 травня повернути до місць постійної дислокації війська, які задіяли, як в РФ називають, в «навчаннях на півдні Росії».

«Вважаю, що цілі раптової перевірки досягнуті повністю. Війська продемонстрували здатність забезпечити надійну оборону країни. У зв'язку з цим мною ухвалено рішення завершити заходи з перевірки в Південному та Західному військових округах», - сказав Шойгу на нараді про підсумки дій військ.

Крім того, міністр вказав, що техніку і озброєння 41 загальновійськової армії, які передбачено задіяти в стратегічних навчаннях «Захід-2021», треба розмістити в польових парках на полігоні Погоново біля Воронежа, організувати їхнє обслуговування і охорону. Варто зазначити, що цей полігон розташований неподалік від українського кордону.

Leopolis.news