logo
15/04
12/04
11/04
08/04
07/04
02/04
28/03
26/03
25/03
24/03
21/03
14/03
10/03
2 ...

Іван Собко: ЛОДА розпочала працювати над питанням фінансування культурних заходів

23-04-2021 19:178292

Іван Собко: ЛОДА розпочала працювати над питанням фінансування культурних заходів
Фото: ЛОДА

Сьогодні на засіданні постійної комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради розглянули виконання обласних цільових програм у культурній сфері за перший квартал цього року.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Зокрема, як зазначив заступник голови Львівської облдержадміністрації Іван Собко, в основному, в першому кварталі фінансувалися заходи, які можна було провести, враховуючи епідситуацію в області. Відсоток виконання цільових програм у першому кварталі становить понад 13% - це найкращий результат у порівнянні з минулим та позаминулим роками.

«Облдержадміністрація  активно розпочала працювати над питанням фінансування культурних заходів, а, окрім того, і над реалізацією об’єктів капітального будівництва. Вже в другому кварталі Максим Козицький поставив завдання, щоб відсоток виконання обласних програм був на рівні не менше 40 %. Фінансування програм має відбуватися динамічно, і, головне, ефективно – мова йде про ефективність використання бюджетних коштів», - наголосив Іван Собко.

Комісією також погоджено запропонований департаментом з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА склад конкурсних комісій по визначенню «топ 10» серед народних домів, мистецьких шкіл та бібліотек. Завдяки цьому рішенню департамент культури зможе провести відповідні засідання, проаналізувати подані заявки та спільно з громадськістю, представницькою владою, виконавчою владою обрати найкращих 10 народних домів, 10 бібліотек і 10 мистецьких шкіл, які отримають фінансову підтримку на свій розвиток з обласного бюджету.

Окрім того,  на засіданні комісії вирішено створити організаційний комітет, який розпочне підготовку до заходів з вшанування 130-річчя з дня народження Євгена Коновальця та святкування 30-річчя незалежності України.

Заступник голови Львівської ОДА Іван Собко подякував комісії за конструктивну роботу, за плани, заходи, які напрацьовані облдержадміністрацією та погоджені Львівською обласною радою, та висловив впевненість, що всі вони обов’язково будуть успішно реалізовані.

Leopolis.news