Варфоломій закликав не забувати уроків Чорнобильської трагедії (ВІДЕО)

https://leopolis.news/post/41577/varfolomiy-zaklykav-ne-zabuvaty-urokiv-chornobylsko-tragedi-video

26/04/2021

Про це він сказав у спеціальному відеозверненні до дискусії Київського безпекового форуму, організованого Фондом Арсенія Яценюка Відкрий Україну, передає НВ.

Патріарх Варфоломій зазначив, що український народ зіткнувся з найстрашнішою ядерною катастрофою в історії, наслідки якої «все ще лунають у наших умах і наших серцях».

«У цю сумну річницю ми оплакуємо жертв катастрофи, яка не тільки поширилася на сусідні з Україною країни на півночі і заході, але й вплинула на ширший регіон на півдні і сході, породжуючи хвилі екологічного руйнування, незворотної шкоди для здоров’я і втрати людського життя», – сказав Патріарх.

Він нагадав, що упродовж 1950-х і 1960-х років використання ядерної енергії у мирних цілях було багатообіцяючою надією для людства, проте чорнобильська трагедія «нагадала нам всім, наскільки передчасним і поспішним був такий підхід і такі очікування».

У зв’язку з цим Патріарх Варфоломій підкреслив, що людство ніколи не повинно забувати трагічні наслідки власних невдач і навчитися говорити «ні» технологіям зі шкідливим впливом на навколишнє середовище.

«Як мати-Церква нашого улюбленого українського народу, ми всім серцем молимося, щоб пам’ять про Чорнобиль не була марною», – звернувся він до українців.

 

Leopolis.news