logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
2 ...

Львівський медінститут став першим серед медичних вишів України за рейтингом SciVerse Scopus

27-04-2021 15:381667

Львівський медінститут став першим серед медичних вишів України за рейтингом SciVerse Scopus

У квітні 2021 року сайт Освіта.ua провів наукометричний моніторинг суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних SciVerse Scopus, на підставі якого складено рейтинг українських закладів вищої освіти.

Згідно з даними рейтингу, Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького став цьогоріч першим серед медичних університетів України, повідомляє відділ комунікації та промоції вишу

З-поміж 190 закладів вищої освіти держави наш Університет у 2021 році піднявся на три сходинки, порівняно з минулим роком, та став дев’ятим у рейтингу, маючи у своєму активі 50 пунктів за індексом Гірша (цей показник зріс на 5 пунктів). 

Серед вишів Львова ЛНМУ ім. Данила Галицького традиційно посідає третє місце після ЛНУ імені І. Франка та НУ «Львівська політехніка». Примітно, що всі три львівські навчальні заклади ввійшли до десятки кращих в Україні.

Довідка. Результати рейтингу вищих навчальних закладів базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження кількості публікацій та цитувань наукових статей, які видаються навчальним закладом або його співробітниками. База даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових журналів та сотні книжкових серій.

У рейтинговій таблиці вищі навчальні заклади України ранжовані за індексом Гірша — кількісним показником, що базується на кількості наукових публікацій і кількості їх цитувань.

Станом на квітень 2021 року до бази даних Scopus включено 190 закладів вищої освіти України, що на 13 навчальних закладів більше, ніж у квітні 2020 року.

Детальніше з рейтингом можна ознайомитися ТУТ

Leopolis.news