logo
29/03
28/03
27/03
26/03
2 ...

Цьогоріч у Львові на Великдень та День міста масових заходів не проводитимуть

28-04-2021 13:113100

Цьогоріч у Львові на Великдень та День міста масових заходів не проводитимуть
Фото: архівне, автор: Роман Балук

Цього року, як і минулоріч, жодних масових заходів на День міста у Львові не відбуватиметься. Однак, в рамках цього свята у Львові перейменують вулицю та присвоять почесні звання тим, хто бере активну участь у боротьбі з Covid-19.

Також львів’ян закликають відмовитись від масових скупчень на Великодні свята та проводити ці дні у вузьких родинних колах. У зв’язку із пандемією коронавірусу, у Львові не проводитимуть жодних заходів, гаївок чи концертів.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

  «6 травня ми будемо святкувати День міста Львова. Минулого року ми не проводили жодного святкування, лише відбулася урочиста церемонія передачі ключа від міста Королем і Королевою для діючого бургомістра Львова. Цьогоріч також ми відмовимось від масових подій. Але, щоб відзначити цю дату, нами буде організована урочиста церемонія почесної варти та зроблено ряд приємних подарунків для мешканців.

На минулому засіданні сесії міської ради було прийнято рішення про найменування вулиці Захисників України. Вуличка, яка так називатиметься, знаходиться поруч з центром, між вулицями Т. Шевченка та Городоцькою. Там вже знаходиться мурал, де патріотичні кола розписали стіну віршами. Саме ця вулиця буде місцем шанування всіх захисників нашої держави, бо саме їм ми вдячні за те, що можемо жити і творити в нашому місті.

Окрім того, кожного року ми на День міста нагороджуємо львів’янина, почесного громадянина та шляхетну львівську родину року. Минулого року ми ці звання не присвоювали. Цьогоріч ми вирішили створити під ці звання збірні образи тих, хто боронить нас від пандемії коронавірусу. Так, нашим медикам буде присвоєно почесне звання «Почесний громадянин міста Львова», підприємцям, які допомагають, – «Львів’янин року», а волонтерам і їх сім’ям – «Шляхетна львівська родина». Дуже важливо вшановувати тих людей, які роблять все можливе, щоб ми могли творити наше місто й надалі. Це дуже правильне і виважене рішення, яке також одноголосно підтримали депутати на сесії ЛМР», – розповіла Наталія Бунда, директорка департаменту розвитку Львівської міської ради.

Leopolis.news