Львівські ортопеди виправили вкорочення ніжки на 3,5 см у 9-річної дівчинки з ДЦП

https://leopolis.news/post/41856/lvivski-ortopedy-vypravyly-vkorochennya-nijky-na-35-sm-u-9-richnoi-divchynky-z-dcp

30/04/2021

Про це повідомляється на сторінці медзакладу.

Віка приїхала до нас із Чернівців. Дівчинці 9 років. У неї ДЦП, правобічний геміпарез і вкорочення правої ніжки аж на 3,5 см. Дитині ставало важко ходити, вона вже помітно кульгала.

Ортопеди ОХМАТДИТу виправили її проблему сучасним малоінвазивним способом. У лікарні роблять сучасну ефективну операцію тимчасове блокування зон росту іншої ніжки спеціальними імплантатами. Це такий сучасний спосіб, коли одна ніжка тимчасово перестає рости, «чекає», доки підтягнеться інша до її рівня, а потім, коли дві ніжки однакової довжини, лікарі видаляють імпланти.

«Менша ніжка підросте, ми знімемо пластину і за деякий час чекаємо врівноваження довжини обох ніжок і в дівчинки покращиться хода, вона перестане кульгати», пояснює завідувачка ортопедичного відділення Злата Кузьо.

У медзакладі наголосили, що такі операції у них роблять малотравматичним способом, без гіпсу і допоміжних засобів, тож дитина за день-два повертається до звичного життя ходить, бігає, згинає ногу тощо. На 2 день Віка поїхала додому.

В операційній працювали – ортопеди Олександр Корольков, Злата Кузьо, Оксана Колодій, хірург-інтерн Назар Росоловский, анестезіолог – Мар'яна Собко, операційна медсестра – Тетяна Качмарик, анестезистка – Наталя Голинська і молодша медсестра – Світлана Мєскало.

Leopolis.news