Наукова бібліотека Львівського медуніверситету поповнилася цікавим виданням – «Лікова психологія»

https://leopolis.news/post/41868/naukova-biblioteka-lvivskogo-meduniversytetu-popovnylasya-cikavym-vydannyam--likova-psyhologiya

30/04/2021

Про це повідомляє відділ комунікації та промоції вишу.

Автором наукової монографії, що вийшла друком у видавництві «Світ» є завідувач кафедри клінічної фармації, фармакотерапії та медичної стандартизації Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, професор Андрій Зіменковський.

У роботі пропонується повий погляд на актуальну проблему сучасності: людина в світі ліків,  місце медикаментів у житті пацієнта, лікаря, фармацевта, суспільства та їх взаємодія й співіснування. Основним завдання цієї праці, на думку автора, – було привернути увагу і спробувати упорядкувати проблему. З цією метою пропонується новий концептуальний напрямок – лікова психологія та лікова поведінка, тобто психологія та поведінка людей стосовно ліків. За допомогою даної монографії читачі мають змогу отримати розуміння того, що саме керує нашим вибором в процесі медикаментозного лікування, та що формує нашу свідомість пов’язану з ліками. На конкретних прикладах, книга допомагає зрозуміти можливі прояви нашої лікової поведінки. Основна увага зосереджена на ліковій психології лікаря, пацієнта, провізора, клінічного провізора та методах і факторах впливу на її формування.

Книга пропонує чудовий ресурс для лікаря, провізора, клінічного провізора, фармацевта, середнього медичного персоналу та суспільства загалом, щоб опанувати цими не простими питаннями та допомогти як фахівцям із фармакотерапії, так і її отримувачам (пацієнтам) замислитись над своїм місцем у світі ліків та над власною ліковою психологією та ліковою поведінкою. 

Автор передав кілька примірників монографії в наукову бібліотеку ЛНМУ ім. Данила Галицького, де всі охочі можуть її прочитати.

Це друга книга Андрія Зіменковського з популяризації науки та нового напрямку «Лікової психології». Перша, з історії медикофармацевтичної науки та філософії, вийшла під назвою «Алхімія без упереджень» (2021).

Leopolis.news