Троє ув’язнених продавали неіснуючі товари: кіберполіція Львівщини викрила інтернет-шахраїв

https://leopolis.news/post/41871/troe-uvyaznenyh-prodavaly-neisnuyuchi-tovary-kiberpoliciya-lvivshchyny-vykryla-internet-shahrav

30/04/2021

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Організовану групу зловмисників викрили працівники кіберполіції Львівщини спільно зі слідчими обласного управління поліції.

Шахрайську схему організували троє зловмисників віком 21-28 років. Чоловіки, відбуваючи покарання у місцях позбавлення волі, розміщували у соцмережі оголошення про продаж неіснуючих сільськогосподарських товарів. Покупцям пропонували безкоштовну доставку замовлень, однак, отримавши гроші, блокували замовників. Загальна сума збитків сягає 100 тисяч гривень. 

Поліцейські спільно з працівниками держустанови виконання покарань провели обшук за місцем відбування покарання фігурантами. Вилучено мобільні телефони та планшети, що використовувались у протиправній діяльності.

Зловмисникам оголошено про підозру за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до дванадцяти років позбавлення волі. Процесуальне керівництво здійснює Львівська обласна прокуратура. 

Як з’ясував ZAXID.NET, засуджені відбували покарання у миколаївській тюрмі на Львівщині. Це колонія мінімального рівня безпеки із загальними умовами тримання. Під час обшуку у шахраїв знайшли мобільні телефони та планшети. Зловмисникам оголошено ще одну підозру за ч. 4 ст. 190 ККУ (шахрайство).

Leopolis.news