logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
21/03
20/03
2 ...

Львівський каратист Станіслав Горуна достроково здобув олімпійську ліцензію

01-05-2021 12:422841

Львівський каратист Станіслав Горуна достроково здобув олімпійську ліцензію
Фото: Відділення НОК України у Львівській області

Вчора, 30 квітня, в столиці Португалії Лісабоні розпочався другий етап Прем'єр-Ліги Karate1 2021. Львів’янин Станіслав Горуна пробився у малий фінал і гарантував собі здобуття олімпійської ліцензії.

 

Про це повідомляє Відділення НОК України у Львівській області.

Зазначається, що ці змагання - ключовий кваліфікаційний старт для тих, хто відбирається на Олімпійські ігри за рейтингом.

«Це чудово розумів капітан збірної України, найкращий український каратист в історії, 32-річний львів'янин Станіслав Горуна, який до турніру знаходився на прохідному п'ятому місці і мусив захищати його від зазіхань американця Томаса Скотта. І підопічному головного тренера збірної, львів'янина Антона Нікуліна це вдалося з запасом зробити», - йдеться у повідомленні.

Станіслав Горуна почергово переміг суперників з Туреччини (2:1), Чилі (3:0), Японії (7:1) і посів перше місце в пулі. У півфіналі українець поступився іранцеві (0:2) і в неділю у «бронзовому фіналі» зустрінеться з угорцем Габором Каролі Гарспатакі. Щодо Томаса Скотта, то він програв поєдинок за вихід у «бронзовий фінал» єгиптянину і таким чином набере за підсумками цього етапу менше кваліфікаційних балів, аніж Горуна. А отже Станіслав гарантував собі здобуття олімпійської ліцензії. Але дочекаємось офіційного рішення Всесвітньої федерації карате, яка свого часу «заморожувала» олімпійський рейтинг у зв'язку з пандемією, віддаючи Станіславу путівку на Олімпіаду, а потім «розморожувала» і заставляла відстоювати своє право на участь в Іграх.

Вчора також змагалися представниці Львова у жіночому куміте до 50 кг. Соломія Кміть покинула турнір після другого поєдинку, а Катерина Крива - після першого. А сьогодні вболіваємо за Діану Шостак (жіноче куміте до 61 кг) і Галину Мельник (жіноче куміте до 68 кг).

Leopolis.news