logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
22/03
2 ...

Іван Собко взяв участь у відкритті Музею модернізму у Львові

05-05-2021 20:283878

Іван Собко взяв участь у відкритті Музею модернізму у Львові
Фото: ЛОДА

Сьогодні у приміщеннях колишнього музею Книги біля Палацу Потоцьких відкрили відділ «Музей модернізму» Львівської національної галереї мистецтв ім. Б.Г.Возницького. Експозиція музею розташована у 7-ми виставкових залах, у яких розгорнуто ретроспективу  львівського модерного мистецтва. Для огляду представлено  183 роботи, 70 % з яких  відвідувачі побачать уперше.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

«В умовах пандемії, децентралізації дуже часто чуємо, що потрібно берегти те, що маємо; що не можна закривати бібліотеки, народні доми, заклади культури. І от саме сьогодні, дякуючи людям, які люблять, бережуть свої традиції, цінності, знають, заради кого живуть і працюють, ми відкриваємо Музей модернізму. Це окремий відділ картинної галереї, це додаткові можливості переглянути нові твори, нові експозиції. Ми і надалі підтримуватимемо такі проєкти, для того, щоб мати системний погляд на розвиток культури, мистецтва не лише в області, а й в Україні. Щира подяка всім, хто долучився до відкриття, кому небайдужі культура й мистецтво на Львівщині!» –сказав Іван Собко.

Захід відвідали також представники департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА, Львівської облради, ЗМІ, громадськості та мистецької спільноти.

Завідувач Музею модернізму у Львові, мистецтвознавець Богдан Мисюга подякував однодумцям, які разом з ним долучилися до відкриття Музею, зокрема, приватним колекціонерам, що берегли унікальні твори, які тепер можна побачити у Музеї.

Leopolis.news