logo
20/04
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

Україна заборонила ввезення свинини з Євросоюзу

06-05-2021 17:101404

Україна заборонила ввезення свинини з Євросоюзу
Фото: REUTERS

Україна заборонила ввезення свиней і продуктів з них з Євросоюзу через поширення африканської чуми свиней (АЧС).

 

Про це повідомило управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, пише УНІАН.

Зазначається, що згідно з офіційною інформацією Всесвітньої організації охорони здоров'я тварин (OIE), випадки захворювання на АЧС реєструються на території Європейського Союзу, зокрема, на території Словаччини, Румунії, Латвії, Естонії, Болгарії, Угорщини.

Для запобігання занесенню на територію України збудника АЧС розпорядженнями Головного державного ветеринарного інспектора заборонено ввезення низки товарів з перерахованих вище країн.

«Заборонено ввезення в Україну: тварин, що належать до свинячих, пекарієвих і тапірових, генетичного матеріалу і продуктів від них (за винятком продуктів, що пройшли обробку відповідно до вимог щодо ввезення (пересилання) на митну територію України живих тварин та їх репродуктивного матеріалу, харчових продуктів тваринного походження, кормів, сіна, соломи, а також побічних продуктів тваринного походження та продуктів їх обробки, переробки», – йдеться в повідомленні.

Що цьому передувало

У квітні ветеринари зафіксували випадок захворювання на африканську чуму свиней (АЧС) на території лісопаркового господарства Дарницького району в Києві.

Африканська чума свиней

Африканська чума свиней (хвороба Монтгомері) - контагіозне вірусне захворювання домашніх і диких свиней. Для людини вірус АЧС небезпеки не несе. Захворювання передається при прямому контакті хворих тварин і здорових, через продукти зі свинини, кліщами та механічно (транспортними засобами, при переміщенні людей і тварин). Вакцини від захворювання немає. Майже все поголів'я хворих свиней гине. Вірус знищується виключно шляхом нагрівання до високих температур.

Leopolis.news