logo
18/04
17/04
16/04
15/04
2 ...

Жителю Яворівщини, який стріляв з рушниці по поліцейських, «світить» довічне ув’язнення

07-05-2021 09:44988

Жителю Яворівщини, який стріляв з рушниці по поліцейських, «світить» довічне ув’язнення
Фото: пресслужба Львівської обласної прокуратури

За стрілянину з рушниці по поліцейських 30-річному жителю Яворівщини загрожує довічне ув’язнення. Обвинувальний акт скеровано до суду.

 

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва Жовківської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт щодо 30-річного мешканця с. Наконечне Друге (Яворівський район), якого обвинувачують у незаконному придбанні, зберіганні та перевезення бурштину, носінні та зберіганні кастету без передбаченого законом дозволу та замаху на вбивство правоохоронців під час виконання ними службових обов’язків (ч.1 ст.240-1, ч.2 ст.263, ст.348 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що у березні 2021 року у смт. Запитів обвинувачений у нетверезому стані порушив ПДР, але на вимогу патрульних зупинитися не реагував, натомість почав тікати. Згодом чоловік зупинив авто і продовжив втечу пішки через поле, прихопивши з собою мисливську рушницю, з якої у подальшому почав стріляти по правоохоронцях. На щастя, влучити не зміг, невдовзі поліцейські його затримали.

У ході обшуку у затриманого вилучили кастет та понад 1,7 кг бурштину (вартістю понад 17 тис грн), походження якого не підтверджується відповідними документами.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СВ відділу поліції №5 Львівського РУП ГУ НП у Львівській області.

Максимальне покарання, яке загрожує обвинуваченому, - від 9 до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі.

Leopolis.news