Головний медик Львівщини розповів про ситуацію із захворюваністю на коронавірус

https://leopolis.news/post/42188/golovnyy-medyk-lvivshchyny-rozpoviv-pro-sytuaciyu-iz-zahvoryuvanistyu-na-koronavirus

07/05/2021

 

Про це на сьогоднішньому брифінгу щодо епідситуації на Львівщині розповів директор департаменту Львівської ОДА Орест Чемерис.

Разом із тим, показники, згідно з якими визначається рівень епідситуації на певній території, на Львівщині тримаються в межах норми:

  • коефіцієнт виявлення нових випадків – близько 14 % (гранична межа – 20 %);
  • кількість госпіталізованих на 100 тис. населення протягом останніх 7 днів – 28  (гранична межа – 60 );
  • завантаженість ліжок з киснем – 43 % (гранична межа – 65 %).

Показники граничної межі – це показники, при досягненні яких територію відносять до «червоної» зони епіднебезпеки.

«Завантаженість ліжок складає 37,3 %. Ліжкова мережа по області не змінилася – це 4775 ліжок, з яких більше 90 % забезпечені киснем. 27 закладів охорони здоров’я визначено на Львівщині для прийому ковідних хворих, 3 з них – до роботи з пацієнтами ще не залучаються, оскільки кількість госпіталізованих з ковідом на разі зменшилася», - розповів Орест Чемерис.

Щодо вакцинації на Львівщині:

  • за останню добу провакциновано 2789 осіб;
  • станом на сьогодні в області провакциновано 56 580 осіб;
  • на разі Львівщина знаходиться на третьому місці по темпах вакцинації в Україні після міста Києва (87 704) та Дніпропетровської області (66 384);
  • по Львівській області вакциною  «Covieshield»  провакциновано – 38 393 особи, «Astra Zeneca» - 12 730, «Coronavac» - 3489, «Pfizer» - 1968 осіб.

«Вірусом вражаються більше люди молодого і середнього віку, без супутніх патологій, вони поступають в лікарні з симптомами пневмонії у важкому стані або у стані середнього ступеня важкості. Як правило, такі пацієнти кисневозалежні. Особи, що перенесли ковід, часто мають постковідні наслідки, які проявляються з вираженими і стійкими проявами загальної слабкості та серцево-судинними захворюваннями. Ковід безслідно не проходить, тому вкотре наголошуємо, що потрібно берегти себе, щоб не наражати ні себе, ні близьких на небезпеку», - наголосив директор департаменту здоров’я Львівської ОДА.