logo
28/03
27/03
26/03
25/03
2 ...

Бойовики минулої доби 11 разів порушували режим тиші на Донбасі

08-05-2021 10:001462

Бойовики минулої доби 11 разів порушували режим тиші на Донбасі
Фото: UkrMedia

Протягом минулої доби, 7 травня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 11 порушень режиму припинення вогню.

Про це повідомляє  пресцентр штабу ООС.

«Ворог тричі відкривав вогонь із мінометів 120-го та 82-го калібрів, ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів поблизу Пісків. Біля населеного пункту Шуми противник вів вогонь з артилерійських установок 122-го калібру, мінометів 120-го калібру, автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї. Поблизу Новгородського окупанти здійснили обстріл з мінометів 120-го  калібру. З великокаліберних кулеметів окупанти здійснили обстріл у напрямку населених пунктів Верхньоторецьке та Невельське, а біля Авдіївки – ще й з ручних протитанкових гранатометів. Неподалік населеного пункту Новотошківське російські загарбники вели вогонь з автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, а біля Водяного – ще й з підствольних гранатометів», - ідеться у повідомленні.

Окрім того, у районі населеного пункту Південне окупанти здійснили дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Як зазначається, бойових втрат серед особового складу Об’єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів немає.

Про дії збройних формувань Російської Федерації Українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ.

Станом на 7-му годину ранку 8 травня, зафіксовано два порушення режиму припинення вогню. Поблизу населеного пункту Південне противник вів вогонь з артилерійських установок 122-го калібру та мінометів 120-го калібру. Неподалік Авдіївки окупанти відкривали вогонь зі стрілецької зброї.

Втрат серед військових Збройних Сил України немає.

«Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил», – наголошують у штабі ООС.

Leopolis.news