logo
16/04
15/04
2 ...

На Львівщині вшанували пам'ять полеглих в роки Другої світової війни

08-05-2021 13:57975

На Львівщині вшанували пам'ять полеглих в роки Другої світової війни
Фото: ЛОДА

Сьогодні Україна та світ відзначають День пам’яті та примирення.

Заходи, присвячені цьому Дню, відбулись біля пам'ятного хреста на місці колишнього концентраційного табору «Шталаг-328» у місті Львові, повідомляє пресслужба ЛОДА.

Представники влади, дипломатичного корпусу, громадськості поклали квіти та запалили лампадки на місці колишнього концентраційного табору.

«Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. За шість років війни мільйони українців загинули. Це не просто цифри чи статистика — це скалічені людські долі та втрачені життя. Сьогодні ми згадуємо всіх тих, хто воював на фронтах Другої світової війни. Тих, хто був в окопах, загинув під час бомбардувань, у полоні чи концтаборах. Ми згадуємо усіх тих, хто воював проти нацизму і звільняв українські землі від нього. У цей день ми не лише згадуємо, але й пам’ятаємо. Такі трагічні події не мають права повториться ніколи знову. Людство повинно пам’ятати про те, що вирішувати міжнародні конфлікти за допомогою військової агресії чи анексії — неприпустимо. Низький уклін і вдячність всім тим, хто боровся. Боровся заради миру. Так само як і сьогодні заради миру на українській землі, на Сході, наші військові відстоюють нашу незалежність і територіальну цілісність. Пам’ятаємо і однозначно переможемо», — наголосив під час заходу перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик.

У межах заходу присутні спільно з духівництвом взяли участь у чині панахиди. Також відбулось громадське віче.

Довідково:

Друга світова війна — глобальний збройний конфлікт, що тривав від 1 вересня 1939 до 2 вересня 1945 року. У війні взяли участь понад 60 країн. Безпосередню участь у бойових діях брали понад 100 мільйонів осіб. Загальні людські втрати оцінюються від 50 до 80 мільйонів осіб.

Leopolis.news