logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Зеленський звернувся до українців з нагоди Дня перемоги над нацизмом (ВІДЕО)

09-05-2021 11:291052

Зеленський звернувся до українців з нагоди Дня перемоги над нацизмом (ВІДЕО)

Президент України Володимир Зеленський заявив, що перемога над нацизмом – це гордість за українців.

 

Про це він сказав у своєму відеозверненні з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

«Сьогодні, 9 травня, Україна відзначає День перемоги над нацизмом. Щоб зрозуміти й осягнути значення цієї перемоги, достатньо пройтися недільним Києвом. Набережною гуляють родини з дітками, біля Кия, Щека, Хорива й Либеді фотографуються молодята, у парку дідусь вчить онучку кататися на велосипеді, на терасах кафе люди смакують десертами, а поруч вуличний скрипаль неймовірно виконує «Мелодію» Мирослава Скорика.

Все це відбувається під синьо-жовтими прапорами, в незалежній Україні. І в ній травень 2021 року виглядає суттєво інакше, ніж травень 1943-го, коли Київ був окупований нацистами. Там усе, про що я сказав, було неможливим. А позаду мене – обличчя людей, завдяки яким це стало можливим. Звісно, їх значно більше. І майже кожна українська родина має в сімейному альбомі таке фото. Де зображений батько, дідусь чи прадід», – каже Зеленський.

«І для нас перемога над нацизмом – це вистражданий скарб, а не черговий привід поїхати на шашлики. Це не наліпки на авто, а квіти на могилу предкам. Це не карнавал, не костюмована вечірка й точно не фотосесія політиків у формі армії, до якої вони не мали стосунку, з кулеметом, який вони не вміють тримати в руках», – додав він. 

Leopolis.news