logo
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Червоний шабаш у Києві: заборонена радянська символіка і букети з сирими шашликами (ФОТО)

09-05-2021 14:151262

Червоний шабаш у Києві: заборонена радянська символіка і букети з сирими шашликами (ФОТО)

У Києві відбулася акція біля пам’ятника радянського генерала Ватутіну з червоними прапорами та покладанням квітів.

Як інформує «Лівий берег», учасники акції провели хвилину мовчання, поклали до пам'ятника гвоздики. Вони, зокрема, декламували «Слава визволителю Києва! Тричі слава, слава, слава!». У машині з написом «З Днем перемоги!» помітили кума Путіна Віктора Медведчука та інших нардепів з ОПЗЖ.

До пам'ятника поклали сирий шашлик в обгортці для букетів. Правда, згодом його забрали.

Активісти стояли з прапорами «75 років перемоги» і з українськими прапорами.

Як відомо, в Україні діє заборона на використання символіки тоталітарних режимів. Зокрема, стаття 436 -1 Кримінального кодексу України встановлює, що виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки і пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів карається позбавленням волі на строк до 5 років.

Микола Ватутін – радянський воєначальник, убитий у квітні 1944 року бойовим підрозділом УПА. Влітку 2017 року Київська міська рада перейменувала проспект генерала Ватутіна на проспект Романа Шухевича. Однак пам'ятник у Маріїнському парку не демонтували.

У травні 2020 року електронна петиція про демонтаж пам'ятника набрала необхідний для розгляду міською владою мінімум голосів – 10 тисяч.

Leopolis.news