logo
22/04
21/04
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
2 ...

Віталій Портников: Путін бреше росіянам і фальсифікує історію Другої світової війни (ВІДЕО)

09-05-2021 19:391326

Віталій Портников: Путін бреше росіянам і фальсифікує історію Другої світової війни (ВІДЕО)

Володимир Путін знову звинувачує тих, хто бажає переписати історію Другої Світової війни, але насправді історію фальсифікують у Кремлі.

 

 

Про це заявив політичний аналітик та журналіст Віталій Портников у своєму відеоблозі на YouTube.

«Скільки крові на руках у Гітлера можна зрозуміти на Нюрнбергському процесу. Скільки крові на руках у Сталіна можна зрозуміти виключно по художніх творах та історичних дослідженнях. У пострадянській Росії ніколи не було процесу над сталінізмом, над злочинцями тих часів. А величезна частина цих злочинців стала персональними пенсіонерами і отримала пільги від радянської держави. Мова йде про людей, які підписували розстрільні списки і які є безпосередньо причетними до загибелі тисяч і тисяч своїх співвітчизників...

Роль Сталіна у радянській історії та й у сучасній російській історії ніколи не розглядалась як роль абсолютного злодія. Завжди намагались відшукати якісь позитивні риси у людини, причетної до смерті десятків мільйонів своїх співвітчизників. Так хто виправдовує тих, у кого кров на руках, ми чи Путін, європейці чи Путін, цивілізований світ чи путінська Росія?», – зазначає Портников. 

«Саме тому, що сталінські злочини ніколи по справжньому не були засуджені російським суспільством і в радянський час, і сьогодні залишається аморальним суспільством, яке виправдовує силові злочинні дії свого керівництва.

Саме тому, що у Росії переписують історію, стала можливою і війна проти угорців, і війна проти Чехословаччини, і війна проти Афганістану, і війна проти Молдови, і війна проти Грузії, і війна проти України», – наголосив він.

За словами Портникова, усе це відбувається тому, що російське керівництво досі бреше своїм співгромадянам про злочини власної держави, про те, що ця держава живе злочинами, і буде злочинної аж до того часу, поки росіяни не усвідомлять усієї глибин прірви, у якій вони історично знаходяться.

«Ніякі подвиги 1941 - 1945 років не можуть бути виправданням тих, у кого кров на руках, Володимир Путін. Саме тому, що демократичний світ переміг нацизм, рано чи пізно він переможе російський авторитаризм», – наголосив політичний аналітик.

 

Leopolis.news