logo
24/04
2 ...

У Самборі розпочався великий ремонт проблемної вул. Промислової

10-05-2021 15:331450

У Самборі розпочався великий ремонт проблемної вул. Промислової

Сьогодні в Самборі на проблемній  як для жителів, так і водіїв вул. Промислова, довжина якої 4.1 км., запрацювала техніка підрядної організації ТОВ «Шляховик-Т». Її десятками років не ремонтували. Від гупання важких машин тряслись житлові будинки, в них відпадала облицювальна плитка. Тому було багато нарікань.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.

Для Самбора – це справді велике будівництво. І важливе. Адже вул.. Промисловою щодня проїжджають кілька десятків великих і сотні менших машин. Вона дозволяє водіям оминати  переповнений різними транспортними засобами центр міста і безперешкодно їхати в напрямку на Турку, Ст. Самбір, Мостиська. 

Початок великого будівництва  інспектували заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко, директор СКП «Об’єднане» Євген Квас. Власне, на замовлення міського комунального підприємства була виготовлена проектно-кошторисна документація. Її департамент дорожнього господарства ОДА скерував в ДАБІ, яка дала дозвіл на виконання робіт. Їх вартість 45 млн грн. Така сума для бюджету Самбора була не підйомна фінансова ноша. Та кошти на цей об’єкт місто за сприяння Юрія Бучка отримало з державного дорожнього фонду.

За словами Юрія Бучка, первісна орієнтовна вартість ремонту вулиці становила понад 53 млн грн. Однак завдяки тендеру ТОВ "Шляховик-Т" погодилося виконати роботи за 45 млн грн. Окрім асфальтування проїжджої частини, у межах  житлових будинків влаштують тротуари з бруківкою.

Підрядник планує закінчити ремонт десь у червні-липні. Терміни залежатимуть від погодних умов. Адже йдеться про дотримання технології будівництва та його довговічність.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news