logo
23/04
22/04
21/04
19/04
17/04
16/04
2 ...

Насамперед потрібно штрафувати чиновників за порушення «мовного закону» – Ткаченко

11-05-2021 10:551394

Насамперед потрібно штрафувати чиновників за порушення «мовного закону» – Ткаченко

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в висловив думку, що передбачені законодавством штрафи за невикористання української мови в сфері обслуговування було б варто спершу запровадити для посадовців.

Про це він сказав в інтерв’ю Радіо Свобода, коментуючи чинний закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

«У цьому законі про українську мову є штрафи, з приводу яких точиться дискусія, чи можна накладати штрафи на сервіс, на публічний сервіс – у магазинах, кафе. Я запропонував і маю прихильників у Верховній Раді, які кажуть: давайте спочатку започаткуємо штрафи для чиновників, для депутатів усіх рівнів, для депутатів Верховної Ради, для міністрів, «губернаторів», всіх інших чиновників», – сказав він.

На думку міністра, населення це сприйме дуже добре.

«Тому що якщо всі ті, хто ухвалює закони, покажуть приклад, тоді вже можна переходити до якихось історій, пов’язаних зі штрафами у місцях побутового обслуговування. Я не проти», – зазначив він.

«І у побуті мені приємно, коли я тепер дзвоню замовити якусь їжу у ресторан, мені завжди відповідають українською мовою. Це приємно», – додав Ткаченко. 

Leopolis.news