logo
23/04
22/04
21/04
20/04
2 ...

Росія не почне повномасштабну війну проти України, бо вона може стати світовою – Зеленський

11-05-2021 12:341229

Росія не почне повномасштабну війну проти України, бо вона може стати світовою – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський вважає, що світ не готовий до нової повномасштабної війни, й Росія не може піти на повномасштабну та потужну ескалацію проти України.

 

Про це він заявив під час інтерв'ю кільком телеканалам у рамках Всеукраїнського форуму «Україна 30. Безпека країни», повідомляє «Укрінформ».

«Чи готові ми, чи готовий світ, чи готова Європа до повномасштабної війни? Я думаю, що ніхто не готовий, зовсім! Якщо це станеться, я впевнений, ми це вже відчуваємо по тих сигналах, які є, і по тій роботі, яку ми зробили, дипломатичну роботу з підтримки Європи і США незалежності країни, я вважаю, що Росія не може на це піти, тому що це може бути світова війна», – сказав Зеленський.

За його словами, це дуже небезпечно, але наголосив, що Україні боятися нема що і нема кого, адже, за його словами, ми на своїй землі і захищаємо її.

«Страшно тільки через такі події і через такі загрози, що можуть бути такі кроки. А такі кроки завжди історично приводять до втрат, великих втрат, сотень тисяч, мільйонів людей. Тому, мені здається, що, незважаючи на експертні думки, все ж таки, які говорять про вересень місяць… я вважаю, що такої потужної ескалації не може бути», – зауважив Зеленський.

Leopolis.news