logo
29/03
28/03
27/03
26/03
25/03
2 ...

Лікарні Львова розділять на три стаціонарні медичні об’єднання

11-05-2021 15:191162

Лікарні Львова розділять на три стаціонарні медичні об’єднання
Фото: Дивись-інфо

У Львові розпочинають зміни у медичній галузі. Зокрема, лікарні міста розділять на три об’єднання.

Як повідомляє пресслужба мерії, сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий та керівниця міського управління охорони здоров’я Леся Кобецька зустрілись із головними лікарями міських лікарень та обговорили нову медичну стратегію Львова.

«Ми щойно завершили велику нараду з усіма головними лікарями наших медичних установ. І хочемо дати публічну інформацію щодо кроків, які ми хочемо зробити, щоб кожен львів’янин почував себе захищеним і отримував якомога кращу медичну допомогу.

Ми робимо реорганізацію нашої системи охорони здоров’я, і у нас буде створено три медичних об’єднання.

Перше об’єднання – це ургентна медична допомога. Це є 8-ма лікарня, лікарня швидкої медичної допомоги і дитяча лікарня на вул. Пилипа Орлика, які фактично будуть працювати в «одній родині».

Друге об’єднання – це вторинний рівень, відновлене лікування. Це 1-ша, 4-та, 5-та лікарні. Тут лікуватимуть людей, які будуть потребувати постійної допомоги. Ця ланка має отримати від міста найбільшу допомогу.

Третє об’єднання – це акушерство і гінекологія. Це наш пологовий на вул. Мечникова і лікарня на вул. Рапопорта.

Щодо поліклінік і сімейної медицини, то вони працюватимуть так, як працювали у вже більш тіснішому контакті з управлінням охорони здоров’я. Бо там теж багато потрібно зробити. Наше завдання – максимально робити мережу амбулаторій сімейної медицини, щоб це було біля дому, корисно і приємно і для дорослих, і для дітей», - розповів мер Львова Андрій Садовий.

Міський голова наголосив, що це значно підвищить рівень надання допомоги і покращить умови роботи медичних працівників.

«Для пацієнтів це буде кращий сервіс, оперативніша допомога, більша сфера послуг. Сьогодні ми всі повинні думати, як надати швидшу, якіснішу і оперативнішу медичну допомогу. Ми повинні виконати дуже велике домашнє завдання – управління охорони здоров’я, міський голова, депутатський корпус, наші лікарі. Я би хотів, щоб мешканці через місяць-два-три сказали, що от я прийшов у поліклініку – і там краще, чи я потрапив у лікарню – і я подивований, як зі мною добре повелися, як мені добре помогли. Я би хотів, щоб медицина у Львові була найвищого рівня, і завдання, яке є перед нами, – щоб наші медичні об’єднання входили в ТОП-200 кращих у світі», - прокоментував мер Львова Андрій Садовий.

Leopolis.news