logo
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

У РФ проти України працюють 7 тис. лише «офісних співробітників» – СБУ

11-05-2021 16:361123

У РФ проти України працюють 7 тис. лише «офісних співробітників» – СБУ

Голова Служби безпеки Іван Баканов заявив, що зараз близько 7 тисяч людей щодня приходять на роботу, аби займатися розвідувально-підривною діяльністю проти України, а також назвав пріоритети російських спецслужб.

Про це він сказав під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Безпека країни» 11 травня.

«Не секрет, що сьогоднішня Росія по своїй суті є державою-спецслужбою. І будь-який напрям зовнішньої політики РФ – не класична дипломатія, а низка спеціальних операцій.

Лише по Україні з території Росії працюють близько 7 тисяч співробітників. І це, хочу вам сказати, лише «офісні працівники». Вдумайтесь у цю цифру: 7 тисяч людей щодня приходять на роботу, аби займатися розвідувально-підривною діяльністю проти України», – зазначив Баканов.

За словами глави СБУ, пріоритети визначають для себе російські спецслужби:

  • за будь-яку ціну перешкоджати зміцненню національної безпеки України – наприклад, через зрив міждержавних домовленостей щодо підтримки України, щодо надання допомоги Україні;
  • провокувати масові акції протесту та заворушення;
  • розширювати старі та формувати нові агентурні мережі;
  • проводити інформаційні спецоперації, бо пропаганда стала надпотужною зброєю;
  • забезпечувати ресурсами т.зв. «ЛНР-ДНР» та підтримувати збройний конфлікт.

Баканов зазначив, що серйозну увагу росіяни приділяють як точковим диверсіям і терактам, так і загальній дестабілізації ситуації в Україні. Для цього створюються та фінансуються окремі проросійські проєкти.

Очільник Служби безпеки запевнив, що комплексна робота на шкоду Україні триває 24 години на добу, а в майбутньому вона не послабиться.

Leopolis.news