logo
19/04
15/04
12/04
11/04
08/04
07/04
02/04
28/03
26/03
25/03
24/03
21/03
14/03
2 ...

Сергій Шкарлет: Підготовка у профтехах має проходити за новими освітніми стандартами

12-05-2021 18:096384

Сергій Шкарлет: Підготовка у профтехах має проходити за новими освітніми стандартами
Фото: МОН

Сьогодні, 12 травня, перебуваючи у складі делегації в межах робочої поїздки Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля до Чернігівської області, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет відвідав Чернігівське вище професійне училище побутового обслуговування та ознайомився з роботою закладу.

Про це повідомляє пресслужба Міносвіти.

«Питання розвитку професійної освіти є одним із ключових завдань Уряду та Міністерства, зокрема. Указом Президента України «Про пріоритетні заходи розвитку професійної (професійно-технічної) освіти» передбачено схвалення відповідної цільової програми, в якій зазначені пріоритети розвитку – модернізація освітнього середовища, підвищення стипендій учнів та заробітних плат викладачів, запровадження субвенції на оновлення гуртожитків та спортмайданчиків, створення інклюзивного освітнього середовища. Проєкт цієї програми вже підготовлений фахівцями МОН і проходить громадське обговорення. Також ми працюємо спільно з народними депутатами над новим законом про професійну освіту, який посилить механізми регулювання сфери. Отже, маємо докласти спільних зусиль для підвищення престижу робітничих професій та зміцнення економіки держави в цілому», – зауважив Сергій Шкарлет.

Під час поїздки Міністр ознайомився з навчально-матеріальною базою училища, роботою адміністративного центру з підготовки учнів за професією «Агент з організації туризму. Адміністратор» та навчально-практичного центру «Сучасні швейні технології та дизайн». Також він оглянув виставку учнівських робіт (кравців, закрійників, конструкторів-технологів).

Практичні заняття в закладі проводять на базі двох галузевих навчально-практичних центрів, зокрема: сучасних швейних технологій та дизайну й перукарського мистецтва та декоративної косметики, 2 кабінетів інформаційно-комунікаційних технологій, 17 навчально-виробничих майстерень та 21 кабінету теоретичної підготовки. 

Сергій Шкарлет зауважив, що здобувачі професійної освіти в закладі навчаються за освітніми програмами, розробленими на основі стандартів професійної (професійно-технічної) освіти з компетентнісним підходом. 

Загалом для покращення якості профосвіти, за словами Міністра, МОН планує прискорити процедуру затвердження стандартів на компетентнісній основі, а також створити електронні навчальні матеріали відповідно до оновлених стандартів. 

До заходів долучилися заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Жанна Шерстюк, начальник управління освіти і науки Чернігівської ОДА Микола Конопацький. 

Leopolis.news