Медведчук прийшов до Офісу генпрокурора, прихопивши з собою Киву і Рабіновича (ВІДЕО)

https://leopolis.news/post/42426/medvedchuk-pryyshov-do-ofisu-genprokurora-pryhopyvshy-z-soboyu-kivu-i-rabinovycha-video

12/05/2021

Про це повідомляє Hromadske.

«Мене вчора не було в Києві, ми з дружиною поїхали до сусідньої області. Коли ми дізналися, що проходять обшуки, то повернулися. Звісно, я не збираюся ховатися від когось, я готовий захищатися, не відчуваю своєї провини у чомусь. Все, що робиться – це результат політичних репресій щодо мене як голови політради ОПЗЖ, людини, дії якої не підходять владі», – сказав Медведчук перед допитом.

З Медведчуком прийшли нардепи від ОПЗЖ Ілля Кива та Вадим Рабінович.

Як відомо, у лютому РНБО включила Медведчука та його дружину Оксану Марченко в санкційний список за фінансування тероризму. Туди ж потрапив і Тарас Козак з його жінкою. Рішенням РНБО президент також фактично заблокував діяльність трьох телеканалів – 112, Newsone та ZIK, які пов’язують із Медведчуком. Окрім того, арештували частину трубопроводу «Самара - Західний напрямок», в народі відому як «трубу Медведчука». Сам політик причетність до неї спростовував. 

Після цього, у березні, СБУ викликала на допит Медведчука у справі про державну зраду. Слідчі провели допит Медведчука щодо фактів, які фігурують в «плівках Медведчука-Суркова», які раніше були оприлюднені у ЗМІ.

11 травня генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри Козаку та Медведчуку. Їм інкримінують статті за державну зраду та замах на розграбування національних ресурсів. Тим часом у будинку Медведчука і його офісах пройшли обшуки. За даними ЗМІ, охоронці нардепа не дали слідчим вручити йому підозру і запевняли, що його немає.

Голова СБУ Іван Баканов каже, що нардеп Козак зараз перебуває у Росії, а Медведчук - в Україні. 

Leopolis.news