logo
18/04
17/04
16/04
2 ...

В Україні починають будувати найбільший у Європі завод з виробництва гірськолижного спорядження

12-05-2021 18:37908

В Україні починають будувати найбільший у Європі завод з виробництва гірськолижного спорядження

12 травня в межах індустріального парку «Вінтер Спорт» у м. Вінниця після перерви, викликаною пандемією COVID-19, розпочинається будівництво найбільшого в Європі заводу з виробництва гірськолижного спорядження.

Проєкт реалізується австрійською компанією HEAD International Holding GmbH, інформує пресслужба МЗС України.

Будівництво заводу планується завершити наприкінці 2022 року, а введення об’єкту в експлуатацію та початок виробничого процесу має розпочатися вже у ІІ кварталі 2023 року.

Індустріальний парк «Вінтер Спорт» розміщується на ділянці у близько 250 тис. кв.м., з них на 42 тис. будуть розташовані виробничі та адміністративні будівлі. В результаті реалізації проєкту в Україні буде налагоджено річне виробництво лиж (500 тис. од.), лижних черевиків (650 тис.од.) та лижних кріплень (1 млн 300 тис.).

«Вітаю компанію HEAD із запуском будівництва сучасного заводу з виробництва спортивного оснащення у Вінницькому індустріальному парку. Це символічна подія, яка знаменує собою започаткування нових засад для розвитку української економіки. Водночас – це й прояв довіри наших австрійських партнерів до реформ Уряду України, спрямованих на створення сприятливого ділового клімату в Україні», – зазначив заступник міністра закордонних справ України (CDTO) Дмитро Сенік. 

Не дивлячись на вплив загальносвітової пандемії, компанія HEAD реалізує в Україні інвестиційний проєкт на суму майже 90 млн доларів США.

Проєкт запускається за підтримки Посольства України в Австрії у тісному співробітництві з компанією HEAD та Вінницькою міською радою.

Рада експортерів та інвесторів при МЗС України (РЕІ) – майданчик, на якому МЗС акумулює інформацію про інвестиційні та торговельні можливості з усього світу, а також сприяє налагодженню ділових контактів між українськими експортерами та імпортерами за кордоном.

Leopolis.news