logo
18/04
17/04
16/04
15/04
14/04
13/04
12/04
2 ...

Запрацювало оновлене приймальне відділення Стрийської центральної районної лікарні (ФОТО)

13-05-2021 14:131946

Запрацювало оновлене приймальне відділення Стрийської центральної районної лікарні (ФОТО)
Фото: Львівська ОДА

У Стрийській центральній районній лікарні повністю завершено реконструкцію приймального відділення (відділення надання невідкладної медичної допомоги).

З цього приводу голова Львівської ОДА Максим Козицький відвідав лікарню та оглянув виконані роботи, повідомляє пресслужба адміністрації.

«Дуже приємно сьогодні брати участь у відкритті оновленого приймального відділення тут, у Стрию. Ця лікарня потребувала реконструкції, тому торік у рамках «Великого будівництва» почали облаштовувати приміщення, щоб швидко та ефективно надавати людям медичну допомогу. Бо ми розуміємо наскільки сфера медицини відіграє важливу роль у житті кожного з нас, особливо зараз, коли увесь світ потерпає від пандемії. В лікарні помітний капітальний ремонт. Радий, що у медичного персоналу з’явились такі необхідні для їхньої праці комп’ютерний томограф та система УЗД. А ще більше радий, що жителі району, а це понад 300 тис населення, невдовзі зможуть на собі відчути новий рівень медичного обслуговування», -  зазначив Максим Козицький.

Також очільник області висловив вдячність за фінансову підтримку у реалізації проєкту реконструкції та подякував медикам, які тут працюють.

«Не можу не подякувати лікарям, котрі продовжують рятувати людські життя. Ми розуміємо важливість завдань, які ви щоденно виконуєте, тому ставимося до вас з великою повагою», - додав Максим Козицький.

У приймальному відділенні проведено капітальний ремонт із заміною вікон та сантехніки, встановлено нові меблі та медичне обладнання, облаштовано операційні, кімнати для лабораторій, приміщення для надання невідкладної допомоги, облаштовано місця для під’їзду автомобілів швидкої допомоги, встановлено комп’ютерний томограф та ультразвукову діагностичну систему.

Також виконано внутрішні оздоблювальні роботи, замінено систему вентиляції, електрику, каналізаційну мережу, систему водопостачання, проведено благоустрій території.

Оновлене відділення  та  нове обладнання  надасть  можливість  швидкого  встановлення  діагнозу  та  допоможе  лікарям оперативно, не  втрачаючи час,  надати  невідкладну  допомогу  для  порятунку  пацієнта.

Кошторисна вартість ремонту склала 9 272,1 тис грн. Фінансування робіт відбувалося в межах програми Президента України «Велике будівництво» за кошти державного та місцевого бюджетів.

На рік приймальне відділення Стрийської центральної районної лікарні обслуговує близько 10 тис. пацієнтів, які поступають на стаціонарне лікування. Окрім того, до травмпункту лікарні щороку звертається приблизно 5 тис. осіб. Відділення  невідкладної (екстреної)  медичної допомоги  працює  в  цілодобовому  режимі надаючи  медичну  допомогу  в  невідкладних  станах.

Нагадаємо, вчора нове приймальне відділення відкрили у Червоноградській міській центральній лікарні. 

Програмою Президента України «Велике будівництво» передбачено реконструкцію приймальних відділень восьми опорних закладів охорони здоров’я  на Львівщині.

Leopolis.news