logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

Мінфін рекомендував місцевим органам влади затвердити бюджетний регламент до 15 травня

13-05-2021 15:08764

Мінфін рекомендував місцевим органам влади затвердити бюджетний регламент до 15 травня
Фото: ukrreporter.com.ua

Цього року в Україні запроваджується новий порядок середньострокового бюджетного планування місцевих бюджетів. Щорічно місцеві органи виконавчої влади формуватимуть проєкти прогнозів місцевих бюджетів на плановий і наступні за плановим два бюджетні періоди.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Трирічне бюджетне планування дозволяє місцевим бюджетам бути впевненими у своїй дохідній і видатковій базі, безперебійно реалізовувати довгострокові інвестиційні проекти.

12 травня голова обласної державної адміністрації Максим Козицький своїм розпорядженням затвердив Бюджетний регламент (план заходів щодо формування і затвердження прогнозу обласного бюджету на 2022-2024 роки та обласного бюджету на 2022 рік).

Цей документ дозволить скоординувати роботу усіх учасників бюджетного процесу і своєчасно затвердити прогноз обласного бюджету на середньостроковий період і обласний бюджет на наступний рік.

Мінфін рекомендує місцевим органам виконавчої влади такий регламент затвердити до 15 травня. Адже робота над прогнозом місцевого бюджету розпочнеться одразу після 15 травня, з дня подання Міністерством фінансів України Бюджетної декларації на розгляд Кабінету Міністрів України.

Leopolis.news