logo
20/04
19/04
18/04
2 ...

Медведчуку обирають запобіжний захід

13-05-2021 14:021804

Медведчуку обирають запобіжний захід
Фото: Lb.ua

Печерський районний суд Києва почав засідання з обрання запобіжного заходу нардепові ОПЗЖ Віктору Медведчуку, якому інкримінують держзраду та порушенні законів і звичаїв війни.

 

Підозрюваний до суду прийшов до початку засідання, суддя В'ячеслав Підпалий прийшов з двадцятихвилинним запізненням, повідомляє LB.ua

Прокуратура клопоче про арешт з альтернативною 300 млн 930 тис. грн.

Народні депутати ОПЗЖ заявили, що проситимуть взяти Медведчука на поруки. Охочих поручитися за голову своєї політради депутатів – близько сорока. 

Прокурор під час виступу заявив, що підозрюваний поставив особисті інтереси вище, ніж державні інтереси України. 

Натомість Медведчук каже, що не вважає, що йому вручена підозра. Він просто з нею ознайомився, але не отримав. 

На підтримку Медведчука до суду прийшли його однофракційці Ілля Кива та Вадим Рабінович.

Біля суду також зібралися молодики спортивної зовнішності, названі Медведчуком «патріотами». Вони «охороняли» підозрюваного від активістів, які вигукували гасла зі звинуваченнями Медведчука у державній зраді. Крім того, вони перешкоджали журналістам потрапити до залу суду, доки туди не прийшов Медведчук.

Як відомо, у лютому РНБО включила Медведчука та його дружину Оксану Марченко в санкційний список за фінансування тероризму. Туди ж потрапив і Тарас Козак з його жінкою. Рішенням РНБО президент також фактично заблокував діяльність трьох телеканалів – 112, Newsone та ZIK, які пов’язують із Медведчуком. Окрім того, арештували частину трубопроводу «Самара - Західний напрямок», в народі відому як «трубу Медведчука». Сам політик причетність до неї спростовував. 

Після цього, у березні, СБУ викликала на допит Медведчука у справі про державну зраду. Слідчі провели допит Медведчука щодо фактів, які фігурують в «плівках Медведчука-Суркова», які раніше були оприлюднені у ЗМІ.

11 травня генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри Козаку та Медведчуку. Їм інкримінують статті за державну зраду та замах на розграбування національних ресурсів. Тим часом у будинку Медведчука і його офісах пройшли обшуки. За даними ЗМІ, охоронці нардепа не дали слідчим вручити йому підозру і запевняли, що його немає.

Голова СБУ Іван Баканов каже, що нардеп Козак зараз перебуває у Росії, а Медведчук - в Україні.

12 травня Медведчук прийшов до генпрокуратури. Йому вручили клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту. 

Leopolis.news