logo
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

ЄБРР затвердив виділення двох кредитів для Львова на 22 мільйони євро

13-05-2021 19:14813

ЄБРР затвердив виділення двох кредитів для Львова на 22 мільйони євро
Фото: Цензор.НЕТ

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надасть Львову і його ключовим комунальним підприємствам (КП) два транші кредитів на суму до 22 млн євро для надання екстреної підтримки ліквідності з метою пом'якшення наслідків кризи COVID-19.

Відповідне рішення ухвалила рада директорів банку 12 травня, пише «Цензор.НЕТ».

У документі уточнюється, що перший транш до 10 млн євро вже підтверджено і в якості пілотного проекту буде підтримуватися гарантією першого збитку в рамках Програми підвищення стійкості муніципальних, промислових підприємств та інфраструктури Європейського фонду сталого розвитку (EFSD) ЄС.

Другий транш до 12 млн євро може бути наданий за власним розсудом банку, якщо того вимагає місто з урахуванням розвитку COVID-19 і його впливу на фінансові та операційні показники міста і його КП.

У повідомленні уточнюється, що мова йде про такі підприємства, як «Львівелектротранс», «Зелене Місто», «Львівавтодор», «Львівводоканал» та «Львівтеплоенерго», які вже є клієнтами банку по раніше відкритим проектам. ЄБРР нагадує, що Львів є гарантом по восьми муніципальним операціях банку із зазначеними п'ятьма КП.

Leopolis.news