Заявок на від ФОПів та найманих працівників на «карантинні» 8 тис. грн більше, ніж виділено коштів

https://leopolis.news/post/42601/zayavok-na-vid-fopiv-ta-naymanyh-pracivnykiv-na-karantynni-8-tys-grn-bilshe-nij-vydileno-koshtiv

15/05/2021

У Пенсійному фонді уточнюють, що в його бюджеті на виплати по 8 тис грн фізособам-підприємцям (ФОПам) та найманим працівникам у «червоних» зонах передбачено 1,4 млрд грн, пише Finbalance.com.ua.

У ПФУ також повідомили, що згідно з Порядком надання допомоги «Пенсійний фонд України здійснює перерахування коштів для виплати допомоги за списками на виплату допомоги, сформованими Мінцифри на підставі поданих заяв, в межах сум, які надійшли від Мінсоцполітики на зазначені виплати».

У Мінекономіки додали, що ФОПи і наймані працівники з «червоних зон» зможуть отримати по 8 тис грн протягом десяти днів після заповнення заявки. Усі дані повинні бути заповнені правильно.

Раніше в Мінекономіки зазначали, що станом на 6 травня заявки на «карантинні» 8000 грн подали понад 320 тисяч ФОПів і найманих працівників (таким чином, для задоволення цих заявок потрібні 2,56 млрд грн).

У квітні Міністерство фінансів прогнозувало, що одноразовою держдопомогою у розмірі 8000 грн скористаються 175 тис ФОПів і найманих працівників у «червоних» зонах карантину. Як зауважував Мінфін, на виплату цієї допомоги у поточному році з держбюджету було спрямовано 1,4 млрд грн.

Перед цим Мінсоцполітики наводило інформацію, що на виплату 8000 грн із спецфонду держбюджету планують виділити 2,9 млрд грн і таким чином, гроші зможуть отримати 362,5 тисяч осіб.

Leopolis.news