logo
28/03
2 ...

На Донбасі техніка терористів знищила міський цвинтар (ФОТО)

16-05-2021 14:461086

На Донбасі техніка терористів знищила міський цвинтар (ФОТО)
Фото: novosti.dn.ua

По кладовищу в окупованому Перевальську (населений пункт за 40 км від Луганська) проїхала військова техніка незаконних воєнізованих формувань так званої «ЛНР», зруйнувавши могили.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на Новини Донбасу

Місцеві жителі повідомляють, що танк гібридних військ РФ проїхав місцевим кладовищем. Городяни опублікували в соцмережах фото понівечених пам'ятників та могил.

Повідомляється, що на кладовищі в районі 5-ї шахти з дороги з'їхав танк бойовиків і проїхався по могилах в декількох напрямках.

Крім того, люди скаржаться, що по вулицях населеного пункту «страшно ходити», оскільки військова техніка терористів постійно переміщається по міських дорогах.

Пряма мова жителів Перевальська:

«Горе ... Ми йшли по могилах, які стерли траками танка, розбиті пам'ятники, фотографії померлих всюди розкидані, все знівечене... Як після бомбардування».

«Особисто була там, проїхалися - це м'яко сказано, на пів кладовища туди, потім розворот і назад, дерева вирвані з корінням, розворот на могилі, від неї нічого не залишилося».

Наруга над могилами на цьому кладовищі вперше відбулася рік тому. Тоді постраждало менше могил, жителі зверталися до представників окупаційної влади зі скаргами, але їх просто проігнорували.

Leopolis.news