logo
04/05
03/05
02/05
01/05
2 ...

Львівський викладач зареєстрував петицію проти надання Киві наукового ступеня кандидата наук

19-05-2021 11:441643

Львівський викладач зареєстрував петицію проти надання Киві наукового ступеня кандидата наук
Фото: Ілля Кива

Заступник директора класичної гімназія при ЛНУ ім. І.Франка, вчитель географії та Захисту України, громадський діяч Сергій Хараху зареєстрував петицію з вимогою відмінити рішення атестаційної комісії щодо дисертації Іллі Киви на здобуття наукового ступеня кандидата наук із державного управління.

 

 

«26 квітня 2021 року відбулась ганебна подія для всієї освітньої та наукової спільноти України - так званий захист дисертації Іллею Кивою на здобуття наукового ступеня кандидата наук із державного управління. Одноголосне рішення атестаційної комісії українського Інституту підготовки кадрів Держслужби зайнятості є приниженням української освіти і системи присвоєння наукових ступенів/звань, адже особа Іллі Киви відома в Україні своєю негідною поведінкою, низьким інтелектуальним та культурним рівнем висловлювань дискусій як у ЗМІ, так і під час різних політичних подій та заходів. Звертаємось до Уряду та персонально до керівництва Міністерства освіти і науки України не затверджувати дане рішення, адже у авторстві наукової роботи є обґрунтовані сумніви. Також вимагаємо створити комісію з перевірки академічної доброчесності та відповідності діяльності даної особи Етичному кодексу ученого України», – йдеться у петиції.

До кінця збору підписів залишилось

Як повдіомлялось, народний депутат від «Опозиційної платформи за життя» Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію. Захист роботи під назвою «Механізми впливу громадянського суспільства на державне регулювання правоохоронної діяльності (на прикладі країн ЄС та України)» відбувся у державному Інституті підготовки кадрів держслужби зайнятості.

Це викликало хвилю обурення у наковому середовищі України.

У МОН пообіцяли провести експертизу дисертації та атестаційної справи Киви.

Leopolis.news