logo
13/04
10/04
02/04
29/03
21/03
13/03
12/03
04/03
27/02
21/02
06/02
01/02
2 ...

Для Львівського Опілля розробили дорожню карту розвитку зеленого туризму

24-05-2021 11:396884

Для Львівського Опілля розробили дорожню карту розвитку зеленого туризму

У селі Красів Тростянецької громади відбувся дводенний навчальний семінар із розвитку зеленого туризму в рамках ініціативи «Акселератор зайнятості для ОТГ: відповідь на економічні виклики для громад в умовах пандемії» за підтримки уряду Швеції та Програми розвитку ОНН (ПРООН) в Україні.

У межах заходу презентували дорожню карту сталого розвитку туризму на території мікрорегіону Львівське Опілля, повідомляє пресслужба ЛОДА.

«Обговорили сильні й слабкі сторони території як туристичної дестинації, визначили цільову аудиторію та основні види туризму, які можуть доповнити потенціал Львівської області», - розповів Тарас Лозинський, заступник керівника управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації.

«Одним із важливих моментів розвитку туристичного потенціалу території є інвентаризація усіх об‘єктів, які потенційно можуть бути цікавими для гостя. Другий момент – це створення туристичних продуктів, створення сервісів для зручності подорожей туристів. Обидва складники присутні на цій території, а отже, об‘єднавши зусилля усіх – влади, бізнесу та громадськості, можна напрацювати перспективні туристичні пропозиції для подорожей», - вважає Сергій Підмогильний, консультант зі стратегічного планування в туризмі, експерт з екологічного туризму і координатор розвитку мережі Зелених шляхів в Україні.

Учасниками заходу стали експерти у галузі туризму, місцеві мешканці та підприємці, науковці, краєзнавці, лісничі й представники регіонального ландшафтного парку «Стільське городище».

Одним із цікавих кейсів, який розглянули у межах семінару, був тренд зеленого туризму – японська методика «лісової терапії», вплив лісу на здоров’я людини та ліс як туристичний продукт.

Довідково:

Львівське Опілля – західна околиця Подільської височини, розташована у межах Львівщини (на південь від обласного центру). Як місцина у межах Бібрської, Давидівської, Розвадівської й Тростянецької територіальних громад, стала основою для створення туристичного кластеру під назвою «Львівське Опілля» й однойменної громадської організації.

Leopolis.news