Кирило Тимошенко: Запуск цивілізованого ринку землі – на фінішній прямій

https://leopolis.news/post/43154/kyrylo-tymoshenko-zapusk-cyvilizovanogo-rynku-zemli--na-finishniy-pryamiy

25/05/2021

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

«Завдяки Президенту України, завдяки Верховній Раді, Кабінету міністрів і завдяки громадам усі ми разом домоглися того, що земельна реформа пішла уже нарешті з великою швидкістю. І ми уже на фіналі того, аби запрацював повністю відкритий цивілізований ринок землі», - сказав Тимошенко.

Він наголосив, що центральна влада зацікавлена у тому, аби громади на місцях почали управляти землею. 

«У громади з'являються додаткові кошти. А ми, особливо у рамках «Великого будівництва», завжди зацікавлені у тому, аби громада також співфінансувала проєкти, яку будуються, – передусім соціальна інфраструктура (школи, садочки, дороги і так далі)», - сказав заступник голови ОП.

Одним із основних документів, які регулюватимуть земельну децентралізацію, Тимошенко назвав законопроєкт №2194, який президент Володимир Зеленський підписав 24 травня. «Його можна назвати для громад земельною конституцією», - наголосив Тимошенко.

Водночас, додав заступник голови ОП, відкриття ринку землі та передача землі у розпорядження громадам означає велику відповідальність для місцевого самоврядування.

«Не всі громади ще розуміють, яка саме це відповідальність. Але я думаю, що у найближчий рік чи півтори усі зрозуміють, що це не тільки можливості. Це ще й відповідальність за те, що буде на землі у своїй громаді, хто буде нею управляти», - сказав він.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу президента, координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко розповів про плани президентської програми на розвиток соціальної інфраструктури у регіонах України. У 2021 році має бути збудовано і відремонтовано 95 шків, 70 садочків, 80 стадіонів, 29 басейнів, 177 приймальних відділень у лікарнях. Також стартує розбудова 16 регіональних аеропортів. Окремо у рамках «Великого будівництва» почалася програма «Велика реставрація», в ході якої за три роки буде відновлено 150 пам'яток культури по всій Україні.

Leopolis.news