logo
26/04
25/04
2 ...

У Львові названо переможців першого дитячого Всеукраїнського літературного конкурсу «У римах світлих оживає слово»

29-05-2021 11:132596

У Львові названо переможців першого дитячого Всеукраїнського літературного конкурсу «У римах світлих оживає слово»

У Львові завершився і названо переможців першого Всеукраїнського літературного конкурсу для дітей «У римах світлих оживає слово». У ньому взяли участь понад 200 школярів старшої, середньої та молодшої вікових групи з міст і сіл різних областей України.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news

На розгляд професійного журі, в складі якого були відомі письменники, журналісти, літературознавці – Леся Бернакевич, Юлія Бережко-Камінська, Валентина Семеняк, Ліліана Косановська, Таміла Чупак, Ігор Маршалок, Микола Сенейко, Роман Голубович, надійшли творчі роботи у номінаціях «Поезія», «Мала проза» та «Публіцистика».

Журі відзначило багатогранність не лише тематики творів юних прозаїків, поетів та публіцистів, а й оригінальність викладення думки, дотриману логіку мислення, виписані образи героїв, філософські роздуми. Конкурсанти висвітлювали проблеми країни та, зокрема, конкретної особистості, міста чи села у контексті держави. І при цьому виокремлювали власні шляхи та пропозиції, як, за їх висловом, можна покращити життя, чому  варто творити добро на землі.

Урочиста церемонія оголошення переможців кожної номінації та вікової групи першого Всеукраїнського літературного конкурсу «У римах світлих оживає слово» відбулась у Львівській Медіатеці. Їх буде відзначено дипломами Лауреата та подарунками. Без нагород не залишиться решта учасників творчого змагання. За свої роботи вони отримають Дипломи 1-2 і третього ступенів, а також Подяки.

Повний список переможців та дипломантів надруковано у соціальних мережах, зокрема, на сторінці Фейсбук відомої поетеси зі Львова Наталії Калиновської. Вона написала: «Ми, організатори конкурсу, мали спільну мету – результат, спільну місію – провести конкурс заради наших талановитих дітей: відкрити їм двері до творчих звитяг, окреслити можливості майбутнього, де б кожен збагнув, що для нього це  лише початок на ниві національної  літератури».

Як і передбачено умовами конкурсу, твори переможців будуть надруковані у колективних тематичних альманахах «Наша Батьківщина», «Колиска роду» і «Оберіг».

Нагадаємо, що автором проєкту – літературного конкурсу «У римах світлих оживає слово» є львівська поетеса, член НСПУ, член Всеукраїнського об’єднання «Письменники Бойківщини» та Асоціації письменників України Наталія Калиновська. Співорганізаторами творчого змагання юних українців виступили: літературна платформа «Кабінет молодого автора» НСПУ, Центральна бібліотечна система для дорослих м. Львова (директорка Любов Цяпало) та Бібліотека на Городоцькій м. Львова (завідувачка Надія Яворська).

Слід також сказати, що члени журі та організатори були приємно вражені літературним рівнем творів школярів. А це, за твердженням Наталії Калиновської, означає, що конкурс вдався завдяки підтримці небайдужих і що в нього майбутнє.

 «Це доволі вагомий доробок юних. І не без того, що завдяки участі у таких змаганнях ми відкриємо нові імена, хтось з них прославить рідну Львівщину та Україну. Дуже важливо зробити перший крок, виокремити талант і не дати йому загаснути. Над цим і працюємо», – зазначила Наталія Калиновська.

Leopolis.news