Чеху, який воював на боці терористів «ЛНР», дали 20 років

https://leopolis.news/post/43570/chehu-yakyy-voyuvav-na-boci-terorystiv-lnr-daly-20-rokiv-

01/06/2021

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Novinky.

32-річний Кантор визнаний винним за звинуваченнями у скоєнні терористичного акту та участі в терористичній групі.

Кантора судили заочно, оскільки він не повернувся з України до Чехії та і його місцезнаходження невідоме. Вирок не остаточний.

«Хоча суд не побачив деяких доказів, спочатку заявлених обвинуваченням, вина підсудного була доведена поза всяких розумних сумнівів», – сказав суддя Ян Шотт.

У 2015 році Кантор вилетів з Праги через Ростов-на-Дону на Донбас, де, згідно з обвинувальним висновком, пройшов підготовку і став снайпером в армії «ЛНР». Згідно з досьє, він дослужився до сержанта і брав участь в бойових діях.

«Як член розвідувально-диверсійної групи він особисто встановлював міни та гранатомети в районі лінії розмежування», - сказав прокурор Мартін Білі.

У ході судового процесу свідчили кілька експертів і свідків - друзі Кантора. Вони розказали, що підсудний говорив про бажання взяти участь у бойових діях в Україні на стороні проросійських сепаратистів і що він писав їм про свої успіхи в сепаратистської армії.

Один з друзів Кантора заявив, що вони підтримували контакт до 2016 року. Потім він нібито отримав електронною поштою повідомлення про те, що Кантор мертвий, але підтвердити це не вдалося.

Leopolis.news