У Львові вп’яте пройшов фестиваль короткометражок «ПозитивWOW!»

https://leopolis.news/post/43680/u-lvovi-vpyate-proyshov-festyval-korotkometrajok-pozytyvwow

03/06/2021

Минулого року через COVOD-19 фестиваль тоді пройшов онлайн. І цього року також були сюрпризи: вперше його учасники побачили свої фільми на широкому екрані в кінотеатрі.

Ініціатори та організатори Фестивалю: вихованці гуртка «Юні журналісти» (керівниця Олена Олександрівна Дітчук) ЦДЮТ Залізничного району м. Львова.

Глядачі протягом двох годин дивились 48 короткометражних фільмів найрізноманітніших жанрів, створених у співтворчості з дітьми з особливими освітніми потребами:

·        відеопоезію;

·        відеоесе;

·        відеозамальовки;

·        науково-популярні відеосюжети;

·        мультиплікаційні роботи;

·        документальні відеосюжети;

·        ігрові відеосюжети;

·        відеоекскурсії;

·        комедійні відеосюжети;

·        ролики соціальної реклами.

Оскільки Фестиваль – це не конкурс, переможцями стають усі його учасники. Наприкінці дійства 82 учні (з них – 29 дітей з особливими освітніми потребами) отримали грамоти за плідну багаторічну участь у творчих групах Фестивалю (оскільки цей рік був ювілейним для нас) від ЦДЮТ Залізничного району м. Львова (директор Любомир Васильович Войтович).

Учнівські відеосюжети створені згідно із законодавством України щодо інформаційного простору; тривалість усіх відеосюжетів не перевищує трьох хвилин; усі творчі групи мають письмові дозволи від батьків на використання персональних даних дітей у відеосюжетах, під час фестивальних заходів, на публікацію їхніх робіт під час заходів Фестивалю та у відеохостингу YouTube і на офіційному сайті Фестивалю.

Подарувати школярам цінний досвід та позитивні емоції допомогли цього року організаторам Фестивалю «ПозитивWOW!» працівники «Lviv Film Center» (директор Андрій Тарасович Породко, провідний інженер Михайло Васильович Луць) та випускники гуртка «Юні журналісти» ЦДЮТ Залізничного району м. Львова Володимир Іванович Краснопольський (співкоординатор Фестивалю) і Роксолана Олегівна Салашник.

Детальніша інформація – на офіційному сайті Фестивалю: https://positivewow17.wixsite.com/fest

Leopolis.news