У НАТО немає згоди щодо ПДЧ для України, але на саміті зроблять заяву

https://leopolis.news/post/43939/u-nato-nemae-zgody-shchodo-pdch-dlya-ukrany-ale-na-samiti-zroblyat-zayavu

07/06/2021

Як повідомляє «Європейська правда», про це заявив заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане під час конференції «Демократія у дії», що відбувається у Києві.

Коментуючи запитання про перспективи України та Грузії, які прагнуть отримати план дій щодо членства в Альянсі, Джоане наголосив, що на цій зустрічі лідери Альянсу не дадуть згоду на це рішення.«НАТО – організація, яка ґрунтується на консенсусі. Щодо цього питання консенсусу поки немає», - пояснив він.

Втім, заступник генсека запевнив, що підсумкова заява саміту підтвердить, що Україна та Грузія мають перспективу членства в Альянсі. «Офіційна відповідь – це те, що політика відкритих людей є незмінною. Наші лідери на саміті підтвердять цю політику (стосовно України та Грузії)», - заявив він.

Мірча Джоане також закликав Україну не розчаровуватися через це та навів приклад своєї країни, Румунії.

«На початку не всі підтримували членство Румунії в НАТО. І був саміт у 90-х, коли ми не отримали запрошення до НАТО, на яке сподівалися. Тоді ми мали велику проблему у комунікації з населенням з цього приводу. Але, як бачите, це змінилися і зараз я говорю з вами як представник НАТО», - розповів він.

«Тримайте курс, проводьте реформи, працюйте на свою мету», - порадив генсек.

Leopolis.news