Ляшко не виключає, що українці зможуть вільно подорожувати до країн ЄС вже цього літа

https://leopolis.news/post/44061/lyashko-ne-vyklyuchae-shcho-ukranci-zmojut-vilno-podorojuvaty-do-kran-es-vje-cogo-lita

09/06/2021

Як передає УНІАН, про це повідомив під час засідання уряду.

За його словами, позитивність тестувань в Україні вперше за 2020-2021 роки відповідає рекомендаціям ВООЗ - менше 5%.

«Це вдалось досягти завдяки масовому тестуванню, а також зменшенню кількості випадків захворювання. Такий рівень тестувань і спадаюча динаміка захворюваності можуть вивести Україну в ряд країн зі сприятливою епідемічною ситуацією за критеріями Євросоюзу. А це своєю чергою може забезпечити вільні подорожі українців до країн ЄС вже влітку цього року», - зазначив Ляшко.

В Україні покращилась ситуація з коронавірусом. 9 червня усі регіони перейшли до «зеленої» зони з мінімальними карантинними обмеженнями – масковий режим у громадських місцях, обмеження на кількість людей під час проведення масових заходів, 50% наповненість кінотеатрів і перевезення пасажирів в межах сидячих місць.

За добу виявили всього 1,3 тисячі нових випадків інфікування COVID-19. Україна серед країн світу займає 37 місце за кількістю нових інфікувань, серед країн Європи – 7 позицію.

Експерти зауважують, що за два тижні смертність від COVID-19 зменшилася майже вдвічі. Водночас в офіційній статистиці нових виявлень зростає частка оприлюднення давніх випадків, що суттєво збільшує похибку при прогнозуванні.

Тимчасом в Україні розпочалась масова вакцинація громадян, які попередньо зареєструвалися у додатку «Дія».