logo
20/04
19/04
18/04
17/04
2 ...

У Львові засекретили показники якості повітря?

10-06-2021 09:575507

У Львові засекретили показники якості повітря?
Фото: Варіанти

Пост моніторингу якості повітря, який розміщено поблизу місця будівництва сміттєпереробного комплексу на Пластовій, 13, регулярно фіксує перевищення гранично допустимих норм концентрації шкідливих речовин. Однак віднедавна він припинив подавати дані за багатьма показниками.

 

Ознайомитися із даними моніторингу можна в режимі он-лайн на офіційному сайті ЛКП «Зелене місто».

Упродовж доби прилад 72 рази здійснює заміри за сімома показниками. Зокрема, вимірюється вміст діоксиду азоту, оксиду вуглецю, діоксиду сірки, озону, оксиду азоту, сірководню та аміаку. Також обладнання показує швидкість і напрямок вітру, відносну вологість, температуру повітря та атмосферний тиск. 

Як видно із даних моніторингу практично регулярно перевищуються показники вмісту аміаку у повітрі. Упродовж останнього тижня часом у сім разів більше за норму для житлової забудови.

Показники по сірководню також часто вищі норми. В окремі дні вони у рази перевищують гранично допустимі концентрації. Так, 5 червня ця цифра у 8 разів була вище норми (0,07 мг/м3 при нормі 0,008).

У попередні місяці показник концентрації діоксиду азоту лише трішки «не дотягував» до небезпечного показника. Значними були і викиди оксиду азоту, діоксиду сірки. Однак, від певного часу на сайті ЛКП «Зелене місто» перестали з’являтися дані по показниках оксиду вуглецю, діоксиду азоту, діоксиду сірки та інші.

Громадські активісти висловлюють занепокоєння, що така ситуація може бути пов’язана із значним перевищенням норм із забруднення повітря на Пластовій, 13.

Ознайомитися з показниками якості повітря поблизу місця будівництва сміттєпереробного комплексу у січні та квітні ц.р. можна за архівними публікаціями Leopolis.news

Редакція звертається до відповідальних осіб Львівської міської ради та депутатів з проханням терміново з’ясувати відсутність на сайті ЛКП «Зелене місто» окремих показників моніторингу якості повітря.

 

Маркіян ВОЙТОВИЧ, Leopolis.news