logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

УЄФА вимагає від України прибрати гасло з форми збірної

10-06-2021 13:593523

УЄФА вимагає від України прибрати гасло з форми збірної

Європейський футбольний союз (УЄФА) вимагає від України прибрати з нової форми національної збірної з футболу гасло «Героям слава!».

 

Скаргу до союзу подала Росія, інформує «Радіо Свобода» із посиланням на агентство AFP.

В УЄФА заявили, що розміщене всередині футболки гасло, яке використовували протестувальники під час Революції гідності, є «явно політичним за своїм характером»

При цьому в УЄФА зазначили, що обриси Української держави з футболки прибирати не треба, оскільки зображені там кордони є визнаними ООН «територіальними межами» України.

«Отримали лист на цю тему від УЄФА, і зараз наші юристи його вивчають, ведуть переписку з УЄФА. Немає в мене цього листа, він у юристів, тому не можу сказати (як сформульована вимога – ред.). Я думаю, (заява – ред.) буде ближче до кінця дня, коли буде результат переговорів», – заявив у коментарі Радіо Свобода представник Української футбольної асоціації.

Нагадаємо, 6 червня представники Української асоціації футболу повідомили, що національна збірна України виступить на Євро-2020 в новій формі, на якій, зокрема, зображено обриси України, включно з окупованим Росією Кримом і територією на сході, яку контролюють підтримувані нею бойовики. Також на футболці присутні гасла «Слава Україні!» та «Героям слава!».

Leopolis.news